2 x Bønnesalat

Bønnesalat m/ fyldte snackpeber

Til 4 personerIMG_2668

700 g grønne bønner

1 ds blackeye beans eller mix bønner

syltede peber med flødeost

Olivenolie

urtesalt

Fremgangsmåde:

De grønne bønner blancheres i kogende vand ca. 2-3 min. Der skal stadig være godt bid og sprødhed! Vandet hældes straks fra og de varme bønner vendes forsigtigt med olivenolie og urtesalt. Bønnerne står til afkølning uden låg.

De afkølede grønne bønner anrettes i et fad. Dåsebønnerne dræneres og hældes over. Top med de syltede fyldte snackpeber.

 

 

Bønnesalat m/ sennepsdressing

Til 4 personer:IMG_2687

500 g grønne bønner

1 ds. butterbeans

1 rødløg

Dressing:

2-4 spsk Olivenolie

1 spsk hvidvinseddike

1 spsk bornholmssennep

urtesalt + chilisalt

Fremgangsmåde:

Rør en dressing af olie, sennep, eddike samt krydderier.

De grønne bønner blancheres i kogende vand ca. 2-3 min. Der skal stadig være godt bid og sprødhed! Vandet hældes straks fra og de varme bønner vendes forsigtigt med sennepsdressingen.  De lune bønner anrettes på et fad og de drænerede bønner hældes over. Top med fint hakket rødløg.

Ved begge opskrifter kan i vinterperioden benyttes bønner fra frost!!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.