Hjemmelavet boullion på kyllingeskrog og grøntsager
Når vi herhjemme laver ovnstegt- eller grillet kylling, står vi gerne tilbage med et relativt uappetitligt udtjent kyllingeskrog. Og dog; For på skroget sidder altid en rest kød og glem ikke alt den skønne saft og kraft hele herligheden trods tarveligt udseende indeholder!!
Gem skroget i fryseren i bedste Stop Spild af Mad stil, til du har samlet 3-4 stykker. Herefter kan du lave din helt egen skønne smagfulde kyllinge bouillion/fond til både saucer, tarteletter, supper mv. Grøntsagerne kan varieres i det uendelige – og brug med fordel de trætte grøntsager du alligevel havde opgivet.
3-4 kyllingeskrog
Toppen fra 3 porre
6 gulerødder
2 store løg
10 hele peberkorn
5 runkne tomater
Timiankviste
løvstikkesalt
Lidt chili
Kyllingeskrog puttes i en stor gryde. Alle grøntsager renses og skæres i grove stykker. Ligges i gryden. Peberkorn tilsættes sammen med timiankviste. Hæld vand i til det dækker. Bringes i kog og simre nu videre ca. 5-8 timer.
Jo længere, jo mere smag.
Efter 8 timer sigtes det hele gennem et gammelt viskestykke eller lign. Hældes tilbage i gryden og smages til med salt. Der skal relativ meget salt til.