Hjemmelavet kyllingefond

Hjemmelavet boullion på kyllingeskrog og grøntsager

Når vi herhjemme laver ovnstegt- eller grillet kylling, står vi gerne tilbage med et relativt uappetitligt udtjent kyllingeskrog. Og dog; For på skroget sidder altid en rest kød og glem ikke alt den skønne saft og kraft hele herligheden trods tarveligt udseende indeholder!!

Gem skroget i fryseren i bedste Stop Spild af Mad stil, til du har samlet 3-4 stykker. Herefter kan du lave din helt egen skønne smagfulde kyllinge bouillion/fond til både saucer, tarteletter, supper mv. Grøntsagerne kan varieres i det uendelige – og brug med fordel de trætte grøntsager du alligevel havde opgivet.

Ingredienser:IMG_2403

3-4 kyllingeskrog

Toppen fra 3 porre

6 gulerødder

2 store løg

10 hele peberkorn

5 runkne tomater

 

Timiankviste

løvstikkesalt

Lidt chili

Fremgangsmåde:IMG_2404

Kyllingeskrog puttes i en stor gryde. Alle grøntsager renses og skæres i grove stykker. Ligges i gryden. Peberkorn tilsættes sammen med timiankviste. Hæld vand i til det dækker. Bringes i kog og simre nu videre ca. 5-8 timer.

Jo længere, jo mere smag.

Efter 8 timer sigtes det hele gennem et gammelt viskestykke eller lign. Hældes tilbage i gryden og smages til med salt. Der skal relativ meget salt til.

 

 

 

Print Friendly

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *