Jordbær = Sommer og Sol

Jordbær – sød og lækker

Det er sommer; Sommer = Jordbær.

Vidunderlige danske Jordbær.

I år, er første år på matriklen hvor vi for alvor har kunne nyde de skønne bær. Hver aften har jeg og ungerne taget den korte vandring til højbedet – med en lille skål og med spænding og funklende øjne, åbnet fuglenettet og inspiceret hver enkel jordbærplante!! Det er ved hver plukning blevet til ca. 200 g bær. Således lidt til aftensmaden, lidt i madpakkerne, nogen til kager og ikke mindre end 2 kg i fryseren. Og det er store sager herhjemme.

Bevares vi kan snilt omsætte 10 kg jordbær i løbet af vinteren til skønne smoothies og cremet marmelade. Men 2 kg er sandelig en start. Der er ydermere suppleret med pluk-selv Jordbær fra vores skønne forsyningsgård i Skafterup til blot 12 kr/0,5 kg. Vinteren kan bare komme an!

Her følger lidt inspiration til den søde tand:

Nøddetærte med mascarpone-creme og Jordbær

Jordbærtærte

Til 6-8 personer:

100 g hasselnødder
100 g mandler
200 g sukker
200 g blødt smør
2 æg
35 g hvedemel

450 g jordbær
250 g mascarpone creme
1 tsk vanillesukker
lidt fintrevet skal af en øko-citron

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader.

Hasselnødder og mandler blendes til fint mel. Æg piskes lyst og luftigt med sukker.
Smørret piskes i lidt af gangen til en ensartet masse. Vend nøddemelet i massen sammen med hvedemel. Smør en stor springform med smør og drys med rasp. Fordel nøddedejen i formen og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 40-45 min. Køl helt af i formen på en rist, inden den tages ud og pyntes med mascarpone rørt med vanillesukker samt lidt fint revet skal af øko citron. Top med jordbær.

Frozen strawberry smoothie

frozensmoothie

På billedet er der lavet 3 x denne opskrift

pr. person:
1 banan
200 g frosne jordbær
1-2 spsk yoghurt natural
1 spsk kirsebærsirup

Fremgangsmåde:

Banan, jordbær, yoghurt og sirup blendes 3-5 min.

Har man ikke yoghurt, kan man bruge cremefraiche, friskost natural, ymer, skyr eller hvad man lyster.

Blendes til jævn konsistens, smages til med mere sirup eller jordbær – serveres straks. Iskold!!

TIP: Har du en kedelig banan i frugtskålen, kan den ligges i fryseren og gemmes til fx denne skønne smoothie. Kan være belejligt når man har rigelig friske jordbær ved hånden. Frosne bananer kan holde sig ca. 3 mdr.

 

Skønne marcipantærter med hyldeblomstcreme

Til ca. 15-16 stk
250 g marcipan
2 æg
100 g blødt smør
80 g sukker
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Frosting:
200 g philadelphia ost
150 g blødt smør
½ dl flormelis
4-5 spsk koncentreret hyldeblomstsirup

Fremgangsmåde:

Smør og sukker piskes til en homogen masse. Riv marcipanen groft og bland i dejen. Pisk æggene i et af gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen til en jævn masse. Fordel dejen i små muffinsforme og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 12 min.

Tag herefter kagerne ud af ovnen, tryk i en lille fordybning i hver tærte med en teske og lad dem køle helt af.

Frosting/hyldeblomstcreme:

I mens piskes pynten. start med at piske smørret med flormelis. Pisk herefter friskosten i lidt af gangen. Tilsæt hyldeblomstsiruppen lidt af gangen og smag til. Stilles i køleskab i et par timer indtil det skal bruges. Er cremen blevet for tynd, kan der piskes lidt ekstra flormelis i.

Pynt med friske jordbær

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.