Kanelbrød

Lækkert kanelbrød

Hvem husker ikke disse skønne nærmest dessert brød fra deres barndom. Jeg gør – og i dag skulle der nostalgi i ovnen. Resultatet blev ud over alle forventninger, hvis man skal måle udfra ungernes reaktion – og dette på trods af, at det er fuldkornsbrød!!

Til et stort franskbrød + 4 små boller:

Ingredienser:

50 g smør
3 dl mælk
3 dl yoghurt/kærnemælk mv
50 g gær
½ tsk salt
1 tsk sukker/honning/æblesirup
300 g grahamsmel
500-600 g hvedemel

Remonce:
100 g smør
1 spsk kanel
100 g brun farin

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælken og lun det igennem. Tag gryden af blusset. Opløs gæren i gryden, når det er lillefinger varmt. Tilsæt yoghurt – jeg brugte en rest vanilleyoghurt – helt ideelt til dessertbrød!!

Væden hældes i en røreskålen og blandes med yoghurt. Tilsæt en tsk æblesirup. Du kan sagtens bruge sukker eller honning/ anden sirup. Tilsæt ½ tsk salt. Herefter tilsættes grahamsmel og halvdelen af hvedemelet. Rør på røremaskinen mens der tilsættes mere hvedemel indtil ønskede konsistens. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve en times tid.

Tag smørret ud på køkkenbordet, lad det blive godt blødt og rør det med kanel og og farin.

Dejen æltes igennem, tag dej fra til 4 boller (er super gode i madpakken mv). Rul dejen ud til en flad firkantet pandekage i 1-2 cm tykkelse. Smør remoncen ud på den og rul godt sammen. Fold endestykkerne ind/ luk endestykkerne godt sammen. Læg dejen med samlingen nedad i en brødform og lad efterhæve i ca. 1 ½-1 time.

Pensl boller + brød med æg og bag det i ovnen ved 200 grader i 20-25 min. Bollerne tages ud efter 10 min.

Print Friendly, PDF & Email
Switch to desktop version