Sprøde knækbrød

Sprøde knækbrød

IMG_1171

Til ca. 30 stk

 175 g hvedemel
 50 g havregryn
 50 g ruggryn
 3 dl vand
 ½ dl olie
 50 g græskar kerner
 50 g solsikkekerner
 50 g sesamfrø
 1½ tsk havsalt
 1 tsk bagepulver

 

Fremgangsmåde:

Alle slags gryn og kerner/frø kan i disse knækbrød benyttes – brug også gerne hørfrø, chiafrø, nødder mv. Skift også gerne hvedemelet ud med fuldkornsspeltmel.

Start med at blande havregryn, ruggryn og vand. Har du ikke ruggryn, kan der blot anvendes 100 g havregryn. Lad grynene bløde op et par minutter inden de øvrige ingredienser tilsættes. Rør massen ensartet og rul/glat den ud på et stykke bagepapir. Brug en dejskraber med vand til at glatte ud for, at lette arbejdet. Eller rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Den rå dej skæres ud i firkanter med en skarp kniv. Pensles med vand. Pyntes med sesamfrø og bages i ovnen ved 180 grader ca. 25-30 min. til overfladen er flot gylden. Tages ud på en rist for at køle af. Bræk knækbrødene ud mens de stadig er varme – så er det nemmest.

På nuværende er det uvist hvor længe knækbrødene kan holde sig, da de altid er spist indenfor et par dage herhjemme!! Kan opbevares i en kagedåse foret med bagepapir.

Print Friendly, PDF & Email
Switch to desktop version