Banan Muffins

Lækre banan muffins

I disse tider med fokus på madspild og overflod, kan denne opskrift inspirere til “reste-kager” og mindre madspild. Har du en brun kedelig banan til overs samt en runken appelsin, er du godt på vej til skønne Muffins som nedenstående. Selv en lille rest havregrød kan bruges – det er kun fantasien der sætter grænser. Og jeg går gerne i køkkenet og kokkerere for, at få udnyttet de sidste rester i frugtskålen eller i køleskabet. Af selv samme årsag er Sylte & Sav selvfølgelig medlem af Stop spild af Mad – bevægelsen på facebook. Se Link: https://www.facebook.com/home.php#!/Madspild?fref=ts

 

IMG_1738

Følg med og se om det frister.

Til ca. 20-25 stk

3 æg

170 g sukker

2 tsk vanillesukker

120 g hvedemel

1 tsk bagepulver

En lille rest havregrød

1 banan

saft af 1 appelsin

100 g chokolade

 

Æg, sukker samt vanillesukker piskes til en luftig masse. Hvedemel og bagepulver røres sammen. Banan moses med en gaffel og saften af 1 appelsin blandes med havregrøden. Har man ikke en rest havregrød, kan 2 spsk havregryn erstatte det. Chokolade hakkes groft.

Alle ingredienser vendes i æggemassen og hældes i muffinforme. Jeg benytter selv en silikoneform til at sætte papirformene i. Det holder på formen og er super nemt. Kagerne bages i ovnen ved 175 g i ca. 30 min.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *