Blommekage med marcipan

Blommekage med marcipanblommekage

Til 6-8 personer
175 g sukker
4 æg
175 g blødt smør
175 g marcipan
125 g mel
1 spsk Amaretto
100 g mandler
100 g hvid chokolade
15 makroner
20 blommer

1 springform ca. 24-26 cm

Fremgangsmåde:

Start med at ordne blommerne. Vask og halvér dem og fjern stenen.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt det bløde smør lidt afgangen mens du pisker. Riv marcipanen groft og tilsæt. Rør til en ensartet masse og tilsæt mel lidt af gangen. Rør 1 spsk Amaretto. Lad dejen hvile 5 min, mens der hakkes mandler og chokolade groft. Knus makronerne i en frostpose. Smør springformen grundigt med smør og drys de knuste makroner i bunden. Dejen bredes forsigtigt ud i formen. Stik derefter de halve blommer i dejen stående, i en tætpakket cirkel. Der kan næsten ikke komme for mange i. Afhængig af størrelsen, kan der godt blive 2 cirkler med blommer.

Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 45-50 min. Tjek med en kødnål i midten om den er færdigbagt. Hænger der dej ved nålen, skal kagen bages en anelse længere.

Serveres med cremefraiche, vanilleis eller flødeskum.

 

Print Friendly, PDF & Email