Karamelsnitter

Karamelsnitter

Denne konfekt kage er sød og skøn til en dejlig kop kaffe eller the.

Varierer smagen en smule ved at tilsætte forskellige sirup afhængig af humør. Tilsæt fx hyldeblomstsirup til karamellen eller kirsebærsirup til chokoladen og få en ny variant.

Har du ikke frugt sirup på lager kan almindelig sirup sagtens benyttes.

Karamelsnitterne kan også fryses – kagen er utrolig drøj og kan med fordel fryses i mindre portioner. Tag blot et stykke ud af fryseren et par timer inden servering.

 

 

Karamelsnitter
Antal: 10 personer
Ingredienser
Bund
  • 175 g Smør
  • 200 g Farin
  • 75 g Kokosmel
  • 200 g Hvedemel
Karamel
  • 1 ds Kondenseret mælk
  • 4 spsk sirup Gerne hyldeblomst sirup
  • 50 g Smør
chokoladecreme
  • 180 g Mørk Chokolade
  • 25 g Smør
  • 2 spsk Sirup
Fremgangsmåde
Bund
  1. Smelt smørret og rør det sammen med farin, kokos og mel. Foer et fad eller bradepande på ca. 20 x 30 cm med bagepapir og tryk dejen ud i bunden.

  2. Bag bunden i 12-15 min ved 175 grader.

Karamelfyld
  1. Hæld den kondenserede mælk, smør og sirup i en kasserolle og kog forsigtigt op under omrøring. Lad massen simre ved svag varme i ca. 10 min til den tykner.

  2. Fordel karamellen over den færdigbagte bund og bag den yderligere 10-15 min. Lad kagen køle af i fadet.

Chokoladecreme
  1. Smelt smørret i en kasserolle. Hak chokoladen. Sluk for varmen og rør chokoladen ud i smørret.

    Er din chokolade meget bitter fx. 80% kan du tilsætte lidt sirup for at søde. Fx kirsebærsirup som giver en dejlig smag og sødme og skarphed.

  2. Smør chokoladen ud på kagen. Lad chokoladen stivne helt inden kagen skæres i mundrettet stykker.

Opskriftsnoter

Tip: Erstat gerne noget af kokosmelet med kokosfibermel. Fx. 25 g. Det giver en dejlig sødme og struktur.

 

Kagen kan fryses i mindre stykker og tages ud et par timer inden den skal spises.

Print Friendly, PDF & Email