Karamelsnitter
Disse karamelsnitter er en perfekt lille snack til kaffen. Konfekt til julebordet eller blot lidt til den søde tand.
De laves i 3 trin – men er det hele værd. Og samtidig er den fryseegnet i små stænger lige til, at tage ud en times tid inden den skal bruges. Men pas på, nok er den lille, men uimodståelig….
- 175 g smør
- 200 g farin
- 50 g kokosfibermel
- 25 g kokosmel
- 200 g hvedemel
- 1 ds kondenseret mælk
- 4 spsk sirup
- 50 g smør
- 180 g mørk chokolade
- 25 g smør
- 2 spsk Kirsebærsirup
-
Smelt smørret og rør det godt sammen med farin, kokosfibermel, kokosmel og almindelig mel.
-
Smør et ovnfast fad eller bradepande på ca. 20 x 30 cm. Tryk dejen ud i fadet. Bag bunden i 12-15 min ved 175 grader.
-
Hæld den kondenseret mælk, smør og sirup i en gryde og kog forsigtigt op under omrøring. Lad massen simre ved svag varme i ca. 10 min. til den tykner. Rør i den ofte.
-
Tag bunden ud af ovnen og fordel den varme karamelmasse ud over den. Bag kagen yderligere 10-15 min. Karamellen skal føles fast (Ikke flydende) - den vil dog altid være blød når den varm. Lad kagen køle af i fadet.
-
Smelt smørret i en kasserolle. Tag den af varmen.
-
Hak chokoladen og rør den i smørret sammen med kirsebærsirup. Smør chokoladen ud på toppen af kagen. Lad chokoladen stivne helt, inden kagen skæres ud i mundrette stykker fx 1½ x 1½ cm.
Bunden kan laves med udelukkende kokosmel - hvis man ikke har kokosfibermel. Jeg synes dog kokosfibermel giver en dejlig konsistens og smag til kagen. Og har man rester til overs af kokosfibermelen, kan det blandes i pandekagedejen, bolledejen mv og tilføjer ekstra fibre og smag.