Nøddetærte med Jordbær

JordbærtærteNøddetærte med mascarpone-creme og Jordbær

Til 6-8 personer:

100 g hasselnødder
100 g mandler
200 g sukker
200 g blødt smør
2 æg
35 g hvedemel

450 g jordbær
250 g mascarpone creme
1 tsk vanillesukker
lidt fintrevet skal af en øko-citron

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader.

Hasselnødder og mandler blendes til fint mel. Æg piskes lyst og luftigt med sukker.
Smørret piskes i lidt af gangen til en ensartet masse. Vend nøddemelet i massen sammen med hvedemel. Smør en stor springform med smør og drys med rasp. Fordel nøddedejen i formen og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 40-45 min. Køl helt af i formen på en rist, inden den tages ud og pyntes med mascarpone rørt med vanillesukker samt lidt fint revet skal af øko citron. Top med jordbær.

 

 

Print Friendly, PDF & Email