Rabarber Crumble

Rabarber Crumble m/ marcipan og hvid chokoladerabarbercrumble

Til ca. 6-8 pers.

500 g vin rabarber
100 g sukker
1 spsk kartoffelmel
korn af 1 vanillestang
skal af ½ øko citron
1 tsk nonoxalsyre

100 g sukker
100 g hvedemel
100 g hakkede nødder
100 g blødt smør
100 g marcipan

100 g hvid chokolade

1 stort tærtefad ca. 25 x 25

Fremgangsmåde:

Rens rabarber og skær i ca. 1 cm stykker. Bland sukker, kartoffelmel, vanillekorn, revet skal af ½ økologisk citron og 1 tsk nonoxalsyre til en ensartet masse. Vend rabarberne i og lad dem trække ½ time mens du rører crumble-dejen. Vend gerne rundt undervejs.

I en røremaskine vendes dejen sammen på lav hastighed (trin 2-3). Start med sukker, hvedemel og hakkede nødder. Alle slags nødder kan bruges – her er brugt hasselnødder. Rør det bløde smør i dejen lidt af gangen, skiftevis med groft revet marcipan. Crumblen er færdig når den hænger sammen i små klumper – når alt mel mv er “suget” op.DSC04774

Smør et ildfast fad og fordel rabarber i bunden – husk endelig den skønne sukkersirup (væden). Drys med hakket hvid chokolade over rabarberne – gem lidt til pynt. Fordel dejen lidt løst ovenpå og bag den i ovnen ca. 25 min ved 200 grader.

Pynt med hvid chokolade og server med vanilleis eller flødeskum/cremefraishe.

 

 

Print Friendly, PDF & Email