Rabarber Drøm

Rabarber Drøm

IMG_1732

Rabarber er en af havens perler og en af mine absolutte favoritter i haven. Man kan simpelthen lave ALT lækkert med rabarber. I denne dessert er der dobbelt nydelse – den indeholder både lækre bagte rabarber samt rabarberkompot.

8-10 personer

Rabarberkompot/Grød:

500 g rensede rabarber

ca. ½ l vand

150 g rørsukker

Ideal Jævning Grøn (kan erstattes af kartoffelmel)

vanillesukker efter ønske

(følg evt. opskrift på bagsiden)

IMG_1724

Bagte rabarber:

400 g rensede rabarber

200 g rørsukker

korn af 1 stang vanille

1 spsk. maizena/kartoffelmel blandet med nonoxalsyre

 

 

 

 

Müsli-knas:

1 dl. havregryn

1 dl. ruggryn

200 g nødder

½ dl. sukker

1 skive ristet smuldret rugbrød

10-16 makroner

 

Endvidere:

1 pose Dr. Otker kagecreme

1/4 l piskefløde

Ekstra vanillesukker/korn af ½ stang vanille

1 rulle marzipan

Fremgangsmåde:

Rabarberkompot/grød laves efter anvisning på Ideal jævning brevet. Brug evt. hjemmelavet vanillesukker. Stilles til afkøling. De øvrige rabarber skæres i mundrette stykker. Sukker, vanillekorn, maizena og nonoxalsyre blandes i en skål med rabarberne. Bredes ud på en bageplade i ét lag og bages ved ca. 160 g i 20 min. Stilles til afkøling. Alle rabarber kan med fordel laves dagen i forvejen.

Müsli-knas: Nødder hakkes og ristes på en tør pande. Tages af. På en tør pande drysses sukker. Når det er lige akkurat smeltet, tilsættes havregryn samt ruggryn. Ristes, vendes hyppigt. Nødder tilsættes. Stilles til afkøling. Rugbrødet smuldres på en tør pande og ristes godt igennem. Når müsli-knasen er kold, smuldres makroner og vendes i.

Fløde spiskes til skum. Vanillekagecreme laves efter anvisning på pakken. Flødeskum og creme røres sammen. Smages til med vanillesukker.

( For at give desserten ekstra dybde kan med fordel benyttes hjemmelavet vanillecreme/råcreme)

Rabarberkagen skal nu samles i lag. Først müsliknasen skiftevis med vanillecreme (ca. 2 lag af hver. Herefter rabarberkompot. Toppes med de bagte rabarber. Husk at få den skønne rabarbersirup med.

Serveres med knasende marzipan-kager:

Marzipan skæres i ultra tynde skiver. Ligges på en bageplade og bages i ovnen ved 200 g til de er gyldne. Ca. 4-6 min. Afkøles helt.

IMG_1733

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *