Rabarber Drøm
Rabarber er en af havens perler og en af mine absolutte favoritter i haven. Man kan simpelthen lave ALT lækkert med rabarber. I denne dessert er der dobbelt nydelse – den indeholder både lækre bagte rabarber samt rabarberkompot.
8-10 personer
Rabarberkompot/Grød:
500 g rensede rabarber
ca. ½ l vand
150 g rørsukker
Ideal Jævning Grøn (kan erstattes af kartoffelmel)
vanillesukker efter ønske
(følg evt. opskrift på bagsiden)
Bagte rabarber:
400 g rensede rabarber
200 g rørsukker
korn af 1 stang vanille
1 spsk. maizena/kartoffelmel blandet med nonoxalsyre
Müsli-knas:
1 dl. havregryn
1 dl. ruggryn
200 g nødder
½ dl. sukker
1 skive ristet smuldret rugbrød
10-16 makroner
Endvidere:
1 pose Dr. Otker kagecreme
1/4 l piskefløde
Ekstra vanillesukker/korn af ½ stang vanille
1 rulle marzipan
Fremgangsmåde:
Rabarberkompot/grød laves efter anvisning på Ideal jævning brevet. Brug evt. hjemmelavet vanillesukker. Stilles til afkøling. De øvrige rabarber skæres i mundrette stykker. Sukker, vanillekorn, maizena og nonoxalsyre blandes i en skål med rabarberne. Bredes ud på en bageplade i ét lag og bages ved ca. 160 g i 20 min. Stilles til afkøling. Alle rabarber kan med fordel laves dagen i forvejen.
Müsli-knas: Nødder hakkes og ristes på en tør pande. Tages af. På en tør pande drysses sukker. Når det er lige akkurat smeltet, tilsættes havregryn samt ruggryn. Ristes, vendes hyppigt. Nødder tilsættes. Stilles til afkøling. Rugbrødet smuldres på en tør pande og ristes godt igennem. Når müsli-knasen er kold, smuldres makroner og vendes i.
Fløde spiskes til skum. Vanillekagecreme laves efter anvisning på pakken. Flødeskum og creme røres sammen. Smages til med vanillesukker.
( For at give desserten ekstra dybde kan med fordel benyttes hjemmelavet vanillecreme/råcreme)
Rabarberkagen skal nu samles i lag. Først müsliknasen skiftevis med vanillecreme (ca. 2 lag af hver. Herefter rabarberkompot. Toppes med de bagte rabarber. Husk at få den skønne rabarbersirup med.
Serveres med knasende marzipan-kager:
Marzipan skæres i ultra tynde skiver. Ligges på en bageplade og bages i ovnen ved 200 g til de er gyldne. Ca. 4-6 min. Afkøles helt.