Squashkage

Svampet squashkage med cremecheese topping

Til en bradepande 25 x 35 cm:

3 æg
360 g sukker
300 g hvedemel
350 g squash
2 dl olie
100 g hvid chokolade
100 g hakket valnødder
1 tsk salt
3 tsk kanel
2 tsk vanillesukker
1 tsk natron
½ tsk bagepulver

Cremecheese Topping:
150 g flormelis
50 g blødt smør
150 g flødeost Filadelphia
Revet skal af ½ citron
1 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde:

Start med at rive squashen fint og put det i et dørslag/si til afdrypning.

Bland hvedemel med salt, kanel, vanillesukker, natron og bagepulver. Hak chokoladen i grove stykker. Hak derefter valnødder. Det hele ligger nu klar til at vende i dejen.

Æg og sukker piskes let og luftigt. Pisk olien i, i en tynd stråle. Skift dejkrog og vend hvedemel-blandingen i. Tag den afdryppede squash og vend den i dejen. Put chokolade og valnødder i dejen og vend rundt.

Bages i en bradepande 25 x 35 cm i ca. 35-40 min til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af inden den toppes med cremecheese. Gerne til næste dag. Lad den stå i bradepanden med staniol over. Kagen forbliver dejlig svampet.

Cremecheese Topping:

Tag smørret ud af køleskabet og lad det stå i stuetemperatur i 1 times tid.

Pisk flormelis med det bløde smør. Tilsæt vanillesukker og citronskal. Pisk til en ensartet masse. Pisk derefter flødeosten i til det hele er ensartet. Fordel den over kagen og server.

Print Friendly, PDF & Email