Æble-Crumble Drøm

Verdens bedste Æble Crumble Drøm

4-6 personer

Æblecrumble
Ingredienser
  • 4-5 Valgfrie æbler
  • Saft af 1 Øko-citron
  • 1 spsk Kanel
  • 100 g Hakkede nødder
Crumble:
  • 100 g Hvedemel
  • 100 g Sukker
  • 100 g Smør
  • 100 g Groft revet marcipan
  • 1 tsk vanillesukker
Fremgangsmåde
  1. Æbler skrælles og kernehus fjernes. Skær æblerne i mindre stykker og læg dem i et smurt tærtefad (ca. 26 cm). Saften af 1 øko-citron presses over. Kanel drysses over i et jævnt lag. Drys derefter de hakkede nødder over.

  2. Herefter laves smuldredejen/crumblen. Gerne i en røremaskine ellers blot med fingrene i kagedejen - som man siger!

  3. Start med at komme hvedemel samt sukker i røremaskinen og tænd den på mellem hastighed. Drys vanillesukker i.

  4. Små stykker af smørret tilsættes lidt efter lidt - når dejen er ensartet men dog smuldret, rives marcipanen og drysses i. Rør lidt ekstra. Dejen skal fortsat være smuldret, men samlet - og drysses nu over æblerne. Tryk det en anelse.

  5. Bages i ovnen ved 200 grader ca. 25 min. Kan spises både lun og afkølet. Serveres med fuldfed cremefraiche, flødeskum eller med lidt is!!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.