Blommekage med marcipan
Til denne skønne kage kan bruges alle sorter af blommer.
Stik så mange blommer i dejen som muligt, syren i blommerne giver et fantastisk modspil til kagens sødme.
- 175 g Sukker
- 4 Æg
- 175 g Blødt smør
- 175 g Marcipan
- 125 g Hvedemel
- 1 spsk Amaretto
- 100 g Mandler
- 100 g Hvid chokolade
- 15 Makroner
- 20 Blommer
-
Start med at ordne blommerne. Vask og halvér dem og fjern stenen.
-
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt det bløde smør lidt afgangen mens du pisker.
-
Riv marcipanen groft og tilsæt dejen. Rør til en ensartet masse og tilsæt mel lidt af gangen. Rør 1 spsk Amaretto i.
-
Lad dejen hvile 5 min, mens der hakkes mandler og chokolade groft. Knus makronerne i en frostpose.
-
Smør springformen grundigt med smør og drys de knuste makroner i bunden. Dejen bredes forsigtigt ud i formen.
-
Stik derefter de halve blommer i dejen stående, i en tætpakket cirkel. Der kan næsten ikke komme for mange i. Afhængig af størrelsen på blommerne, kan der godt blive 2 cirkler med blommer.
-
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 45-50 min. Tjek med en kødnål i midten om den er færdigbagt. Hænger der dej ved nålen, skal kagen bages en anelse længere.
Serveres med cremefraiche, vanilleis eller flødeskum.