Squashkage

Svampet squashkage med cremecheese topping

Til en bradepande 25 x 35 cm:

 

Svampet squashkage
Til en bradepande 25 x 35 cm:
Ingredienser
  • 3 Æg
  • 350 g Sukker
  • 300 g Hvedemel
  • 350 g Revet squash
  • 2 dl Olie
  • 100 g Hvid chokolade
  • 100 g Hakket valnødder
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk Kanel
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
Cremecheese Topping:
  • 150 g flormelis
  • 50-100 g Blødt smør
  • 150 g Flødeost (Philadelfia)
  • Revet skal af ½ citron
  • 1 tsk vanillesukker
Fremgangsmåde
  1. Start med at rive squashen fint og put det i et dørslag/si til afdrypning.
  2. Bland hvedemel med salt, kanel, vanillesukker, natron og bagepulver. Hak chokoladen i grove stykker. Hak derefter valnødder. Det hele ligger nu klar til at vende i dejen.
  3. Æg og sukker piskes let og luftigt. Pisk olien i, i en tynd stråle. 
  4. Skift dejkrog og vend hvedemel-blandingen i. Tag den afdryppede squash og vend den i dejen. Put chokolade og valnødder i dejen og vend rundt.
  5. Bages i en bradepande 25 x 35 cm i ca. 35-40 min ved 175 grader til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af inden den toppes med cremecheese. Gerne til næste dag. Lad den stå i bradepanden med staniol over. Kagen forbliver derved dejlig svampet.

Cremecheese Topping:
  1. Tag smørret ud af køleskabet og lad det stå i stuetemperatur i 1 times tid.
  2. Pisk flormelis med det bløde smør. Tilsæt vanillesukker og citronskal. Pisk til en ensartet masse. Pisk derefter flødeosten i til det hele er ensartet. Fordel den over kagen og server.
Print Friendly, PDF & Email