Svampet squashkage med cremecheese topping
Til en bradepande 25 x 35 cm:
Svampet squashkage
Til en bradepande 25 x 35 cm:
Ingredienser
- 3 Æg
- 350 g Sukker
- 300 g Hvedemel
- 350 g Revet squash
- 2 dl Olie
- 100 g Hvid chokolade
- 100 g Hakket valnødder
- 1 tsk salt
- 3 tsk Kanel
- 2 tsk vanillesukker
- 1 tsk natron
- ½ tsk bagepulver
Cremecheese Topping:
- 150 g flormelis
- 50-100 g Blødt smør
- 150 g Flødeost (Philadelfia)
- Revet skal af ½ citron
- 1 tsk vanillesukker
Fremgangsmåde
-
Start med at rive squashen fint og put det i et dørslag/si til afdrypning.
-
Bland hvedemel med salt, kanel, vanillesukker, natron og bagepulver. Hak chokoladen i grove stykker. Hak derefter valnødder. Det hele ligger nu klar til at vende i dejen.
-
Æg og sukker piskes let og luftigt. Pisk olien i, i en tynd stråle.
-
Skift dejkrog og vend hvedemel-blandingen i. Tag den afdryppede squash og vend den i dejen. Put chokolade og valnødder i dejen og vend rundt.
-
Bages i en bradepande 25 x 35 cm i ca. 35-40 min ved 175 grader til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af inden den toppes med cremecheese. Gerne til næste dag. Lad den stå i bradepanden med staniol over. Kagen forbliver derved dejlig svampet.
Cremecheese Topping:
-
Tag smørret ud af køleskabet og lad det stå i stuetemperatur i 1 times tid.
-
Pisk flormelis med det bløde smør. Tilsæt vanillesukker og citronskal. Pisk til en ensartet masse. Pisk derefter flødeosten i til det hele er ensartet. Fordel den over kagen og server.