Boller i Karry

Boller i karry med tilbehør

Til 4 personer:

IMG_1209Kødboller:
500 g hakket svinekød
1 finthakket løg
½ fintrevet squash
½ finthakket porre
2-3 spsk blandet hvedemel og fuldkornsspelt
2 æg
evt. 1 dl mælk
salt + peber
3/4 L svine- eller hønsefond
(eller 1 bouillonterning)

Karrysovs:IMG_1212
2 tsk god karry, lidt olie
1 løg i tern
1 stort revet æble
ca. ½ L suppe fra bollerne
Meljævning
evt mælk
salt
chutney (sød – fx blommechutney)
eller æblesirup (honning)

 

Fremgangsmåde:

Svinekødet røres med alle ingredienserne. Mælk samt mel tilpasses så farsen bliver lind. Vand bringes i kog i en gryde sammen med bouillionterningen. Eller brug en hjemmelavet hønsekødsfond. Kødbollerne formes og simrer ved svag varme i ca. 10 min. Suppen fra kødbollerne sigtes og gemmes til karrysovsen.

I en anden gryde blandes olie og karry. Karryen ristes let. Løg og æble tilsættes og ristes. Suppen fra bollerne tilsættes og koges op. Småkoger ca. 5 min. Jævnes med mel og mælk. Smages til med salt og blommechutney. Brug gerne en anden slags chutney, hvis du ikke har blommechutney. Eller brug en sjat æblesirup eller honning. Sovsen blendes med stavblender til slut. Bollerne anrettes i en skål og sovsen hældes over. Serveres med ris samt øvrigt tilbehør.

Øvrigt tilbehør: Kogte majs og ærter. Ananas i tern. Rosiner samt peanuts. Dampet broccoli og bagte gulerødder.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email