Denne ret er saftig og lækker. I bedste Stop spil af Mad stil hvor alt godt fra køleskabet kan bruges – denne udgave med skønne pølser og kogte kartofler, der smager lidt af søndags brunch og hyggeligt selskab.
Jeg har lyst til at skrive en rest spidskål glemt i grøntsagsskuffen, en rest kartofler fra dagen før, en rest slatne asparges og en rest grill pølser fra aftensmaden og så lige en rest pikant ost glemt bagerst i køleskabet – det er nemlig lige præcis sådan denne ret er bygget op… Tilføj selv mere til ingredienslisten afhængig af hvad dit køleskab byder på – Fx squash, gulerødder, peberfrugt mv
Bland æggemassen og hæld over grønsagerne fx i små muffinsforme hvis du skal lave en hurtig lækker brunch til uventede gæster.
- ½ stk Spidskål
- 4-5 stk Asparges
- 250 g Kogte kartofler fra aftensmaden
- ½ pose pølser
- 10 stk æg
- ½ pakke Pikant ost
- 1 dl mælk
- 100 g Revet mozzarella
- Salt/peber
-
Start med at snitte spidskålen i tynde strimler og hak i mindre dele. Steg det på en pande med lidt olivenolie til det falder sammen. Krydr med salt og peber – urtesalt fx ramsløg eller andet fungerer super godt til dette.
-
Tag et ovnfast fad ca. 20 x 30 og smør det med lidt olie i bunden. Hæld det stegte spidskål i bunden og steg asparges i mindre stykker på samme pande i et par minutter.
-
Skær i mens kartofler i tern og pølser i skiver på ca. ½-1 cm.
-
Fordel asparges over spidskålen og steg pølserne på samme pande i et par minutter.
-
Fordel de kolde kartofler i fadet og hæld pølseskiverne jævnt over. Krydr med skønne krydderier, som minimum salt og peber. Fordel den revet ost over.
-
Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk og pikant ost og pisk godt. Brug gerne rigelig pikant ost – det giver en dejlig cremet smag.
-
Hæld æggemassen over grøntsagerne og pølserne og bag gratinen i ovnen ved 180 grader i ca. 30-35 min. til den er gylden og lækker.
Er du mere til mindre æggemuffins fx til søndags brunchen, fordeles fyldet i bunden af formene, drys med revet ost og hæld æggemasse i så formene er ca. 2/3 fyldt. Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min – til de er gyldne og lækre.