Fiske Grillpakker
Disse fiskepakker er skønne på en dejlig sommerdag med nye danske kartofler og spæde grøntsager.
Der kan benyttes grøntsager efter ønske – dog i tynde skiver eller strimler, så de kan nå at blive færdigtilberedt samtidig med fisken.
Kartofler kan udskiftes med fx 2 spsk kikærter eller linser.
- 16-20 små kartofler
- 1 stk peberfrugt
- 12 små tomater
- 4 spsk Hakkede soltørrede tomater i olie
- 8 stk Broccolini
- 8 stk Forårsløg
- 8 stk Spæde gulerødder
- Hvidvin
- Dildsmør
- Salt og peber
- 600 g Havkat eller anden hvid fisk
-
Start med at koge kartoflerne til de er næsten møre - brug gerne små nye danske kartofler. Pas på ikke at koge dem for meget - de skal have bid.
-
Skyl og ordne alle grøntsagerne. Skær peberfrugter i grove stykker og bland med de hakkede tomater - tilføj lidt ekstra af olien. Det giver en dejlig smag.
-
Læg 4 ark alufolie og herpå 4 ark bagepapir. Form som skåle
-
Fordel grøntsagerne i skålene og læg fisken ovenpå. Dryp ca. ½ dl hvidvin pr. skål over fisken og Krydr godt med salt og peber. Afslut med en tsk dildsmør.
-
Fold alle pakkerne godt sammen og grill dem ca. 20-30 min. Fiskepakkerne er færdige når fisken er helt uigennemsigtige og hvid.
-
Server et godt, rustikt brød til.
Et dejligt grillbrød kan være en mulighed til disse skønne fiskepakker.
Tag 15 g gær og rør ud i 5 dl lunt vand. Tilsæt en spsk havsalt og 600-700 g Manitoba mel og rør godt. Dejen er meget klistret. Trækker ca. 1 time tildækket i skålen.
Hæld dejen ud i en alubakke ca. 20 x 30 cm smurt med RIGELIG olie. Hæver ca. 1 time. Prik dybe huller med en ske og hæld ca. ½ dl olivenolie over og grill ved indirekte varme i 25 min. Afkøler i bakken ca. 30 min inden servering.
Er man til det, kan man stikke små tomater og oliven i dejen inden grillning.