Forårs Tarteletter

Forårs tarteletter med kylling – den Nemme!!

IMG_1636

Til 4 personer:

2 stk kyllingebryster
250 g champignon
1 lille bundt grønne asparges
1 dl friske ærter
4 forårsløg
25 g smør + 3-4 spsk mel
½ L vand + 1 boullionterning
salt + peber
2 pk. tarteletter

Fremgangsmåde:

Kyllingebryst filetter koges i ½ l vand. Boullionterning tilsættes. Champignon renses og skæres i små stykker. Asparges renses, den træede del knækkes af. Både asparges + ender dampes møre i lidt vand, kun så det lige akkurat dækker -og skæres i mindre stykker. Enderne sorteres fra. Ærter bælges, hældes i en lille skål. Forårsløg renses og skæres i små stykker. Gem vandet fra kyllingen og asparges.

Kyllingen skæres i tern. Smøret smeltes i en gryde, melet tilsættes. Bag smør og mel godt igennem et par minutter under konstant omrøring. Kogevand fra kyllingen samt asparges spædes i opbagningen lidt af gangen og piskes til en tyk lind konsistens. Øvrige ingredienser tilsættes, bringes i kog og smages til med salt og peber. Der skal stadig være bid i grøntsagerne.

Tarteletterne varmes ved 200 grader. Klar til servering.

Nemme tips:

Som alternativ kan benyttes grønnes asparges i glas samt champignon i glas. Endvidere ærter fra frost som overhældes med kogende vand i en skål og tøer op i ca. 5 min.

Alternativ:

Har man mod og tid, anbefales den gammeldaws fremgangsmåde med kogning af en høne/hane som giver nogle usandsynlige smagsfulde tarteletter!! Se opskrift på Høns i asparges HER.

 

 

Print Friendly, PDF & Email