Jordskokke suppe
Skøn Jordskokke suppe
Antal: 4
Ingredienser
- 800 g Jordskokker
- 4-5 store Kartofler
- 1 stort Løg
- 5 dl Hønsefond
- 2 dl Hvidvin
- 2,5 dl Piskefløde
- Salt/Peber
Fremgangsmåde
-
Jordskokker vaskes grundigt med en hård børste - er de meget grove og knudrede, er det letteste at skrælle dem. Kartofler skrælles og skæres i tern. Løget hakkes.
-
Løget svitses i en stor gryde. Jordskokker, kartofler og hønsefond tilsættes og koges i ca. 20 min - indtil de er møre.
-
Hvidvin tilsættes og koges igennem ca. 10 min. Blendes herefter med en stavblender.
-
Fløde tilsættes og varmes igennem. Suppen smages til med salt og peber.
Opskriftsnoter
Serveres med fintsnittede forårsløg eller porre. Stegte bacontern og rugbrødscoutoner og/eller rustikke boller.
For mere fylde kan steges kylling i strimler og andre lækre grøntsager. Put alle dele i små skåle og server ved bordet. Alle kan dermed selv tilsætte fyld efter ønske.