Jordskokke suppe

Jordskokke suppeIMG_2199

Til 4 personer:

800 g jordskokker

4-5 store kartofler

1 stort løg

5 dl hønsefond

2 dl hvidvin

1/4 piskefløde

salt/peber

 

Fremgangsmåde:

Jordskokker vaskes grundigt med en hård børste – er de meget grove og knudrede, er det letteste at skrælle dem. Kartofler skrælles. Løget svitses i en stor gryde. Jordskokker, kartofler og hønsefond tilsættes og koges i ca. 20 min – indtil de er møre. Hvidvin tilsættes og koges igennem ca. 10 min. Blendes herefter med en stavblender. Fløde tilsættes og varmes igennem. Suppen smages til med salt og peber.

Serveres med fintsnittede forårsløg eller porre. Stegte bacontern og rugbrødscoutoner eller rustikke boller.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *