Kartoffelsuppe

Cremet kartoffelsuppe

Lækker kartoffel suppe
Antal: 4
Ingredienser
  • 10 store Kartofler (ca. 1 kg)
  • 2 stk porre (primært det hvide)
  • 1 stort Løg
  • 8 dl Hønsefond
  • 2,5 dl Piskefløde
  • 2 tsk selleri-løvstikkesalt
  • Hvid peber
  • Olivenolie
Fremgangsmåde
  1. Kartofler skrælles og skæres i grove tern. Løg hakkes og svitses i olivenolie i en stor gryde.

  2. Porrerne renses grundigt. Skær evt et snit på langs af porren for, at skylle jord væk mellem bladene. Snit dem fint og steg dem sammen med løget.

  3. Tilsæt kartofler i tern. Steg yderligere et par minutter. De må endelig ikke branke.

  4. Hønsefond og fløde til sættes og det hele koges ca. 20 min - eller indtil kartoflerne er møre. 

  5. Til sidst blendes suppen med en stavblender og smages til med selleri-løvstikkesalt og hvid peber. Almindelig urtesalt/kogesalt kan benyttes

Opskriftsnoter

Serveres med rustikt brød, et drys sellerisalt og evt. fint snittet porretoppe (det grønne) - tilfører dejligt friskhed til retten. 

 

Har man samvittighed til det - er et drys sprøde bacontern ideel til denne suppe. Og hvem bliver ikke lidt mere lykkelig af bacon....

 

Ønsker man en lettere suppe - kan fløden erstattes af 1-2 dl mælk eller 2 dl hønsefond.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *