Cremet kartoffelsuppe
- 10 store Kartofler (ca. 1 kg)
- 2 stk porre (primært det hvide)
- 1 stort Løg
- 8 dl Hønsefond
- 2,5 dl Piskefløde
- 2 tsk selleri-løvstikkesalt
- Hvid peber
- Olivenolie
-
Kartofler skrælles og skæres i grove tern. Løg hakkes og svitses i olivenolie i en stor gryde.
-
Porrerne renses grundigt. Skær evt et snit på langs af porren for, at skylle jord væk mellem bladene. Snit dem fint og steg dem sammen med løget.
-
Tilsæt kartofler i tern. Steg yderligere et par minutter. De må endelig ikke branke.
-
Hønsefond og fløde til sættes og det hele koges ca. 20 min - eller indtil kartoflerne er møre.
-
Til sidst blendes suppen med en stavblender og smages til med selleri-løvstikkesalt og hvid peber. Almindelig urtesalt/kogesalt kan benyttes
Serveres med rustikt brød, et drys sellerisalt og evt. fint snittet porretoppe (det grønne) - tilfører dejligt friskhed til retten.
Har man samvittighed til det - er et drys sprøde bacontern ideel til denne suppe. Og hvem bliver ikke lidt mere lykkelig af bacon....
Ønsker man en lettere suppe - kan fløden erstattes af 1-2 dl mælk eller 2 dl hønsefond.