Laks i kokosmælk

Laks i kokosmælk

IMG_1215ca. 500 g laksefilet i tern

1 stort æble, 1 spsk. olie

1 spsk. rød karrypasta

400 ml kokosmælk

1 bdt. forårsløg

4-5 gulerødder

ca. 2 spsk. fiskesauce

limesaft eller citron, 4 tomater

 

Fremgangsmåde:

Klargør laksen og skærn den i grove tern. Gulerødder skrælles og skæres på skrå i tynde skiver. Varm en wok op til den er rygende varm. Tilsæt olie og steg karrypastaen i ca. 30 sek under omrøring. Tilsæt gulerødder i tynde skiver. Hæld kokosmælken på og bring i kog. Lad det småkoge under låg i ca. 10 min.

Halvér æblet, fjern kernehuset og skær det i tynde skiver. Forårsløg renses og skæres i skrå skiver. Hold den hvide og grønne del adskildt. Efter 10 min. tilsættes laksen og den hvide del af forårsløgene og æblerne. Lad det simre ca. 5-8 min. til fisken akkurat er færdig. Smag til med fiskesauce og lime/citronsaft. Tag wokken af varmen. Halver tomaterne, fjern kernerne og skær dem i både. Strø tomater samt forårsløg over retten.

Serveres med godt brød og blancherede broccoli. Evt. grove ris eller fuldkornspasta.

 

 

Print Friendly, PDF & Email