Ovnbagt Laks med pesto på coleslawbund
300 g fersk laks
½ citron
urtesalt
2 tsk basilikum pesto
Coleslaw
4 store gulerødder ca. 350 g
300 g snittet hvidkål
1 dl skyr
1 dl yoghurt natural
1 spsk sennep
urtesalt, chili, hvidløg
Fremgangsmåde:
Rens laksen og læg den i et ovnfast fad. Dryp rigelig citron over og drys urtesalt. Bag i ovnen ved 170 grader i ca. 20-25 min. så den er akkurat færdig. Skræl gulerødder og riv dem groft. Hvidkålen snittes fint. Skyr, yoghurt, sennep, urtesalt, chili og hvidløg røres sammen og blandes med gulerødder og kål. Trækker indtil laksen er færdig.
Tag laksen ud af ovnen. Fjern skindet og anret den ovenpå en portion coleslaw. Smør en tsk pesto ovenpå og server med groft brød. Brug gerne hjemmelavet pesto. Ellers kan anbefales den økologiske basilikumpesto fra Urtekram.