Russiske blinis

Lækre blinis

IMG_1440

Ca. 60 stk

350 g hvedemel

125 g boghvedemel

20 g gær

8 dl skummetmælk

3 æg

1 spsk olie, salt

For den lidt grønnere udgave kan tilsættes fint revet squash, hakket spinat samt fint hakket friske krydderurter.

Gæren røres ud i mælken. Melet piskes i, til man har en tyk, jævn pandekagedej. Trækker i ca. ½-1 time. Derefter piskes æggeblommer i. Salt og olie tilsættes.

IMG_1437

Æggehvider piskes stive og vendes forsigtigt i dejen. Trækker yderligere i ca. ½ time. Bages derefter på en blinispande eller almindelig pande i små klatter.

IMG_1439

 

Serveres med cremefraishe min. 18 %, hakket rødløg og stenbiderrogn/ørredrogn.

 

Prøv også med cremefraihe, røget laks og dild – evt. kaviar. En tredje mulighed er cremefraishe, avokado og hummerhaler/krebsehaler. (se billede øverst).

Kan fryses i mindre portioner og lunes i ovnen. Så er der til en nem-hurtig-lækker forret når der kommer gæster.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *