Russiske blinis

Lækre blinisIMG_1440

Nem og lækker forret til gæster eller nem og elegant hapser til nytårstalen. Du bestemmer selv.

Tricket er, at disse lækre Blinis kan laves dagen i forvejen eller tidligere og opbevares i fryseren. De små blinis skal blot lunes i ovnen ved 100 grader inden de skal bruges. Pynt med dine favoritter. Laks, rejer, krebsehaler, hummerhaler, rogn af alle slags – kun fantasien sætter grænser.

Ydermere er det en dejlig forret til ungerne – de kan selv sammensætte deres favoritter – server gerne forskelligt tilbehøret i små skåle lige til at tage af.

Russiske Blinis
Antal: 60 stk
Ingredienser
  • 300-350 g Hvedemel
  • 125 g Boghvedemel
  • 20 g gær
  • 8 dl mælk
  • 3 stk æg - delt i hvide og blommer
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
Fremgangsmåde
  1. Lun halvdelen af mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt olien og saltet.

  2. Afmål hvedemel og boghvedemel i en skål. Hæld den lune mælkeblanding i og pisk til en tyk cremet dej.

  3. Tilsæt resten af mælken lidt af gangen.

  4. Pisk æggeblommerne i et af gangen. Og lad herefter dejen hvile tildækket ½-1 time.

  5. Pisk i mellemtiden æggehviderne helt stive.

  6. Vend æggehviderne i dejen forsigtigt og lad dejen hvile yderligere ½ time.

  7. Nu er dejen klar til at blive stegt på panden - enten en blinispande eller på en almindelig pande i små klatter.

  8. Serveres med cremefraiche min. 18 %, hakket rødløg og stenbiderrogn/ørredrogn.

    Prøv også med cremefraiche, røget laks og dild - evt. kaviar. En tredje mulighed er cremefraiche, avokado og hummerhaler/krebsehaler. (se billede øverst).

Opskriftsnoter

Det er ikke alle forretninger der har Boghvedemel - det er dog besværet værd at finde det, da det giver den helt særlige smag og struktur som Blinis skal have. Det er ikke nødvendigt at finde en specialbutik, større supermarkeder har små poser af 500 g ståede på hylden med specielvarer.

 

For den lidt grønnere udgave kan tilsættes fint revet squash, hakket spinat samt fint hakket friske krydderurter.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.