Lækker varmende og krydret Hokkaido Græskar suppe
- 700 g Græskar i tern
- 1 stort Løg
- 1 stk Gulerod i tern
- 2 små Æbler i både
- 2 fed Hvidløg
- ½ L Hønsefond
- 1-2 dl Kokosmælk
- 1-2 spsk Stærk Karry
- 1 tsk Revet frisk ingefær
- Olivenolie
- Salt + peber
- Evt. chilisalt
-
Græskar udkernes, skrælles og skæres i tern. Løg hakkes groft. Gulerod skrælles og skæres i tern. Æblet skrælles, kernehuset fjernes og skæres i både.
-
I en stor gryde opvarmes olien. Karry tilsættes og ristes sammen med hvidløg i skiver og revet ingefær.
-
Løget sauteres med til det er klart. Græskar, æble og guleroden tilsættes og steger et par minutter.
-
Hønsebouillon tilsættes - brug med fordel en god (gerne hjemmelavet) hønsefond. Lad det hele simre ca. 30 min. til det er mørt. Herefter blendes suppen. Smages til med salt og peber.
-
Kokosmælk tilsættes og koges igennem et par minutter.
-
Ønskes en lidt mere krydret suppe kan med fordel benyttes chilisalt samt en smule hvid eller ceyenne peber.
-
Serveres med stegt oksefars med krydderier samt en skefuld cremefraishe og lækkert groft brød fx. disse grøntsagsboller.
7