Det her må siges, at være den grønnere udgave af den klassiske svenske pølseret som de fleste kender.
Sovsen laves af en gulerodspure og smages til med tomatpure, ketchup og paprika. Moste kartofler kan ligeledes benyttes.
- 1 kg Kartofler
- ½ kg Gulerødder
- 400 g Pølser
- 2 store Løg
- 2 spsk Tomatpuré
- 3 dl Mælk eller vand
- 3 dl Tomatpasata - den i flaske
- 1 spsk Paprika
- 2 spsk Ketchup
- salt/ peber
-
Skræl kartofler og gulerødder. Hak løgene fint. Skær pølserne i skiver på ca. ½-1 cm.
-
Skær gulerødderne i grove stykker og kog dem i en lille gryde i vand til de er helt møre - 10-15 min. Gem 1-2 gulerødder. Lad dem står i kogevandet til de skal pureres.
-
Skær kartofler i tern. Skær de sidste 1-2 gulerødder i tynde skiver.
-
I en stor gryde klares løgene i 1-2 spsk olie. Tilsæt tomatpuréen og paprikaen og steg det let. Tilsæt kartoffeltern og 1-2 dl mælk/vand. Rør godt. Tilsæt tomatpasataen og bring det til kogepunktet.
-
Tilsæt pølserne og gulerodsskiverne og spæd til med mere mælk/vand til det knap dækker. Lad stå og simre til kartoflerne er møre - ca. 30-45 min.
-
Imens blendes/ hakkes de kogte gulerødder i en minihakker til en lækker cremet puré. Tilsæt det til pølseretten.
-
Når kartoflerne er møre, smages til med salt og peber og ketchup.