Hjemmelavet hønse Fond

Hjemmelavet Fond på kyllingeskrog og grøntsager

Når vi herhjemme laver ovnstegt- eller grillet kylling, står vi gerne tilbage med et relativt uappetitligt udtjent kyllingeskrog. Og dog; For på skroget sidder altid en rest kød og glem ikke alt den skønne saft og kraft, som hele herligheden trods tarveligt udseende indeholder!!

Gem skroget i fryseren i bedste Stop Spild af Mad stil – til du har samlet 3-4 stykker. Herefter kan du lave din helt egen skønne smagfulde kyllinge bouillion/fond til både saucer, tarteletter, supper mv. Grøntsagerne kan varieres i det uendelige – og brug med fordel de trætte grøntsager du alligevel havde opgivet.

Ingredienser:IMG_2403

3-4 kyllingeskrog
Toppen af 3 porre
2-3 gulerødder
2 store løg
En lille rest runkne tomater

Krydderipose:
1 spsk hele peberkorn
5-6 timiankviste
2 laurbærblade
2-3 enebær
Selleri-løvstikke salt

Fremgangsmåde:

Stort set alle grøntsager kan i denne sammenhæng benyttes. Har du ikke ovenstående ingredienser, kan du bruge lige det, der ligger i din grøntsagsskuffe og ser lidt trist ud. Det hele giver smag. (Selleri, pastinak, persillerod mv)

IMG_2404

Kyllingeskrog puttes i en stor gryde. Alle grøntsager renses og skæres i grove stykker. Ligges i gryden. Alle krydderier ligges i en the-pose eller et kaffefilter og tilsættes. Hæld vand ved til det dækker. Bringes i kog og simre ca. 8-12 timer.

Jo længere tid, jo mere smag.

Efter 8-12 timer sigtes det hele gennem et gammelt viskestykke eller lign. Hældes tilbage i gryden og koger yderligere ind, til der er ca 2 L tilbage. Smages til med salt. Der skal relativ meget salt til. Smag gerne på fonden undervejs, så der er føling med hvor kraftig en fond der ønskes.

Kan nu hældes i mindre bøtter og gemmes i fryseren til det skal bruges. Denne hønsefond er en skøn base i kartoffelsuppen, til boller i karry, 1-2 dl i kartoffelmosen eller noget helt fjerde fx blot hønsekødssuppe. Summasummarum er, at hjemmelavet fond bare smager bedre!!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *