Blomkålsris med krydderurter og ristede nødder
Blomkål er eventyrlig alsidig – den er en gave i det tidlige forår og kan fås gennem hele sommeren, langt ind i efteråret og vinterperioden. Der er dog intet som frisk sommer blomkål, som kan nydes frisk og sprød. Fx som denne skønne blomkålsris med skønne krydderurter og ristede hasselnødder.
- 1 stk Blomkål
- 1 dl hakket persille
- 1 dl Fintklippet purløg
- 1 spsk Finthakket dild
- 100 g Ristede hasselnødder
- 4 spsk Olivenolie
- ½ Citron
- Salt/Peber
-
Vask og rens blomkålen. Lad den dryppe godt af på et viskestykke. Vask krydderurter og lad dem dryppe godt af.
-
Tænd ovnen på 200 grader. Bred hasselnødderne ud på et stykke bagepapir og rist/bag dem i ovnen i ca. 10 min til skallen begynder at krakelerer. Lad dem endelig ikke blive for mørke. Køl dem let af og gnid skallerne af med fingrene. Hak nødderne groft.
-
Skær blomkålen i grove stykker og kør dem en tur i minihakkeren - alternativt kan den rives groft på et rivejern.
-
På en pande varmes 1 spsk olivenolie. Tilsæt blomkålsrisen og steg i ca. 3 min. Vend godt undervejs.
-
Tag panden af varmen og drys salt og peber over. Dryp saften af en ½ citron over og vend godt rundt sammen med 3 spsk olivenolie.
-
Vend alle krydderurterne i blomkålen sammen med de hakkede afskallede nødder og server.