Jordskokke gratin med svampe
Til 4 personer:
500 g Jordskokker
300 g champignon
1 dl fløde
2 dl fond
1-2 spsk mel
salt/peber/timian
Revet mozzarella
Jordskokker renses og skrælles. Koges ca. 10 min i letsaltet vand. Put jordskokkerne i et lag, i et ovnfast fad.
Champignoner renses og skæres i kvarte. Ristes på en pande med smør til de har taget godt farve. Tilsæt fløde samt fond og lad det hele småsimre et par minutter. Pudre herefter ca. 2 spsk mel over champignonerne og pisk det forsigtigt med en gaffel mens det bobler indtil melet er opløst. Stuvningen tykner stille og rolig.
Tilsæt krydderier og lad det simre yderligere et par minutter. Det må endelig ikke brænde på.
Er stuvningen blevet for tyk tilsættes lidt mere fond – er den for tynd gentages pudringen med melet. Hele herligheden hældes over jordskokkerne og dækkes med et tyndt lag revet ost. Gratineres i ovnen ca. 10 min ved 225 grader indtil osten er flot gylden.