Jordskokke gratin

Jordskokke gratin med svampeIMG_2254

Til 4 personer:
500 g Jordskokker
300 g champignon
1 dl fløde
2 dl fond
1-2 spsk mel
salt/peber/timian
Revet mozzarella

 

Fremgangsmåde:IMG_2248

Jordskokker renses og skrælles. Koges ca. 10 min i letsaltet vand. Put jordskokkerne i et lag, i et ovnfast fad.

Champignoner renses og skæres i kvarte. Ristes på en pande med smør til de har taget godt farve. Tilsæt fløde samt fond og lad det hele småsimre et par minutter. Pudre herefter ca. 2 spsk mel over champignonerne og pisk det forsigtigt med en gaffel mens det bobler indtil melet er opløst. Stuvningen tykner stille og rolig.

IMG_2249

Tilsæt krydderier og lad det simre yderligere et par minutter. Det må endelig ikke brænde på.

Er stuvningen blevet for tyk tilsættes lidt mere fond – er den for tynd gentages pudringen med melet. Hele herligheden hældes over jordskokkerne og dækkes med et tyndt lag revet ost. Gratineres i ovnen ca. 10 min ved 225 grader indtil osten er flot gylden.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *