Linsesalat med bagte Løg og Feta

Linsesalat med bagte Rødløg og Feta

Denne salat kan nydes i den sene sommer med både frisk spinat samt nye savoykål og rødløg til langt hen på efteråret med den lidt grovere kål. Sammensætningen med de sorte linser er helt fantastisk og giver en dejlig fylde og mæthed. Brug de sorte Belugalinser som har deres fine navn og farve efter Belugakaviar – de har en mild smag og en lækker struktur.

Til 2 personersavoy-linsesalat

Bagte Løg:

4 små rødløg
Olivenolie
Honning
Balsamico
Salt/Peber

Linser:

2 dl sorte linser
1 spsk flydende honning
1 spsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike
5 spsk olivenolie

Salat:

10 store blade Savoykål
2 store håndfulde frisk spinat
3 fed hvidløg
Olivenolie
150 g feta
100 g ristede pinjekerne

 

Fremgangsmåde:

Løg: Pil løgene. Halver dem og sæt dem på en bageplade. Dryp med olivenolie, honning, balsamico og salt. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min til de er møre med stadig let faste.

Linser: Skyl linserne og kog dem møre som anført på pakken – ca. 20 min. Rør honning sammen med sennep og tilsæt hvidvinseddiken. Pisk olivenolien i. Dryp linserne godt af og rør dressingen i de varme linser. Drys med lidt salt og vend rundt. Læg låg på til de skal anrettes.

Salat: Skyl savoykål samt spinat grundig og dryp godt af. Skær de groveste stilke fra. Skær savoykål i tynde strimler. Pil hvidløg og skær i tynde skiver, rist det på en varm pande i olivenolie. Kom savoykål på panden og vend godt rundt. Tilsæt spinat og sauter til det netop falder sammen. Smag til med salt og lidt ekstra olivenolie.

Anret salaten på et stort fad. Fordel linserne over i et tyndt lag. Top med bagte rødløg og smuldre fetaen over.  Har man ikke feta, kan der anvendes parmasan. Pynt med ristede pinjekerner. Server straks.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *