Skønne squash med Panko-rasp
- 1 hel squash Eller 2 små
- 3 spsk Hvedemel
- 1 stk Æg
- 1 dl Pankorasp
- Salt/peber/timian
- 4 dl solsikkeolie
-
Vask squashen og skær den i 1 cm tykke skiver.
-
Tag 3 skåle. Put hvedemel i den 1. skål og bland med salt, frisk kværnet peber og timian. Både frisk timian og tørret kan benyttes. I skål nr. 2 slåes ægget ud i og piskes med en gaffel. Put Pankorasp i den 3. skål.
-
Vend nu alle squashskiverne først i mel/krydderi blandingen, dernæst i ægget og til sidst i raspen. Læg dem alle på en tallerken.
-
I en dyb pande/gryde varmes 1-2 cm olie. Brug en knivspids rasp til at tjekke hvornår olien er klar. Når det syder omkring raspen - er olien klar til stegning.
-
I et lag steges squashen i olien et par minutter til raspen er gylden. Vend og steg yderligere et par minutter til squashen er gylden, lækker og sprød.
Gentag processen med den resterende mængde.
-
Afdryppes på en rist. Drys med en god flagesalt. Spises straks.
Pankorasp er en grovere hvedemels rasp som kan købes i alle velassocieret supermarked i den asiatiske afdeling. Du kan benytte helt almindeligt rasp - men pankoraspen er værd at lede efter, den giver en helt særligt sprød overfalde.