Råkost med et twist

Råkost med rødbede og gulerod

IMG_2057Til 2-4 personer:
4 gulerødder
200 g Edamame bønner
1 håndfuld græskarkerner
Kryddersalt

Marineret rødløg:
1 rødløg
5 spsk hyldeblomst-eddike
2 spsk hyldeblomst sirup

Bagte rødbeder:
4 rødbeder
2 spsk balsamico eddike
2 spsk olivenolie
2 spsk æble/kirsebær/blomme sirup
salt/peber

Dressing:
2 spsk Marinade fra rødløg
4 spsk olivenolie
1 spsk hyldeblomst sirup
Salt/peber/tørret chili

Fremgangsmåde:

Start med at lave de bagte rødbeder: Rødbeder skrælles og skæres i små tern og marineres i balsamico, olivenolie, sirup, salt og peber. Brug gerne handsker og undgå blå fingre. Vend godt rundt i rødbederne så marinaden fordeler sig jævnt. Puttes i et ildfast fad og bages i ovnen ved 200 grader i 45-60 min. Vend rundt undervejs. Bages rødbederne i et lag, er de hurtigere færdige og karamelliserer skønt. Alle slags sirupper kan benyttes – men en god kraftig kirsebær sirup smager fantastisk.

Imens laves rødløget: Skær rødløget i tynde både. Bland hyldeblomst eddike med hyldeblomstsirup og put rødløget i. Trækker på køl indtil rødbederne er klar.

Gulerødder skrælles og strimles – evt. med spiralizeren og ligges på et stort fad som bund. Edamame-bønner tøes op med lidt kogende vand og drysses med lidt kryddersalt.

Alle grøntsager anrettes på et stort fad. Drysses med ristede græskarkerner. Pisk en marinade og dryp over råkosten.

 

Print Friendly, PDF & Email