Råmarineret Rødbede salat m/ græskarkerner
Råmarineret rødbedesalat
Antal: 2 Personer
Ingredienser
- 2 store rødbeder
- 1 stk rødløg
- ½ citron, saften af
- 2 spsk solbær/ kirsebær sirup
- 1 håndfuld ristede græskarkerner
- Persille
Fremgangsmåde
-
Rødbeder skrælles og snittes meget fint evt. med kartoffelskrælleren eller på mandolin jern - hvis man er så avanceret at eje sådan et!! Rødbederne ligges i rigelig koldt vand ca. 10-20 min - gerne længere.
-
Løget skæres i tynde skiver og vendes i en marinade af citron og sirup. Alle slags sirupper kan bruges - også honning. En dejlig frugtsirup giver dog lige det ekstra pift til smagsnuancerne.
-
Efter ca. 20 min dryppes/klemmes rødbeder GODT af for vand og vendes med løgene + marinade. Tilsæt evt lidt ekstra marinade. Trækker ca. 30 min inden servering.
-
Græskarkernerne ristes på en tør pande og drysses med lidt salt.
-
Blandingen anrettes på et stort fad med de ristede græskarkerner. Tilsæt lidt salt og peber og pynt med rigelig persille.
Opskriftsnoter
Ønsker man at tilføje ydeligere dimension til denne salat - vil en håndfuld smuldrede feta gøre store underværker. Det er selvfølgelig op til Januar-samvittigheden om der fortsat skal være den "gode" ost på salaten (LÆS: kalorierige).....