Råmarineret Rødbedesalat

Råmarineret Rødbede salat m/ græskarkerner

Råmarineret rødbedesalat
Antal: 2 Personer
Ingredienser
  • 2 store rødbeder
  • 1 stk rødløg
  • ½ citron, saften af
  • 2 spsk solbær/ kirsebær sirup
  • 1 håndfuld ristede græskarkerner
  • Persille
Fremgangsmåde
  1. Rødbeder skrælles og snittes meget fint evt. med kartoffelskrælleren eller på mandolin jern - hvis man er så avanceret at eje sådan et!! Rødbederne ligges i rigelig koldt vand ca. 10-20 min - gerne længere.



  2. Løget skæres i tynde skiver og vendes i en marinade af citron og sirup. Alle slags sirupper kan bruges - også honning. En dejlig frugtsirup giver dog lige det ekstra pift til smagsnuancerne. 
  3. Efter ca. 20 min dryppes/klemmes rødbeder GODT af for vand og vendes med løgene + marinade. Tilsæt evt lidt ekstra marinade. Trækker ca. 30 min inden servering.
  4.  Græskarkernerne ristes på en tør pande og drysses med lidt salt.
  5. Blandingen anrettes på et stort fad med de ristede græskarkerner. Tilsæt lidt salt og peber og pynt med rigelig persille.
Opskriftsnoter

Ønsker man at tilføje ydeligere dimension til denne salat - vil en håndfuld smuldrede feta gøre store underværker. Det er selvfølgelig op til Januar-samvittigheden om der fortsat skal være den "gode" ost på salaten (LÆS: kalorierige).....

 
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *