Rustikke rødbeder med sødmefulde pærer og ristede solsikkekerner
Det er sæson for rustikke rødbeder og søde sprøde pærer – og kombineres disse med lidt knasende ristede solsikkekerner – er andet tilbehør næsten overflødig ved aftensbordet. Spis gerne rødbedesalaten til en saftig hakkebøf eller schnitzel. Kun fantasien sætter grænser.
Velbekomme.

- 2-3 stk rødbeder
- 1 stk stor saftig pære
- 2-3 spsk solsikkekerner
- 1 spsk Olivenolie
- ½ spsk kirsebærsirup
- Salt
-
Vask rødbederne godt - brug 2-3 stk afhængig af størrelse ca. 300 g. Kog dem i saltet vand i ca. 45 min. Når tiden er gået overhældes rødbederne med iskoldt vand og trækker et par minutter. Herefter kan skindet nemt "smuttes" af.
OBS OBS brug af engangs handsker kan varmt anbefales!!
-
Skær rødbeder i passende stykker og vend dem med olivenolien og kirsebærsirupen. Har du ikke kirsebærsirup, kan almindelig honning eller andet sødmefuld sirup benyttes. Drys med lidt salt.
-
Rist solsikkekernerne på en tør pande.
-
Skær pærer i passende stykker.
-
Anret på et fad med rødbeder i bunden, dernæst pærer og top med skønne solsikkekerner. Server.
Normalt er jeg mest til bagte rødbeder (foruden de syltede - naturligvis!) - de er ligesom mere intense i smagen. Men efter jeg har prøvet disse kogte rødbeder til netop salat - er jeg overbevist.
Dryp evt med lidt frugt eddike, som understøtter den intense smag.