Honning-stegte grøntsager med timian
Efteråret er ofte noget trist og grå – også på den gastronomiske front, vil nogen mene… Men efteråret byder på sødme, kraft og knas når sæsonens grøntsager bruges.
Både kål og rodfrugter kan tilberedes på et utal af måder, der kan stjæle opmærksomheden fra selv det lækreste stykke kød . NÆSTEN.
Men prøves skal det!
- 6 stk gulerødder
- 1 stk squash
- 1 stk stort rødløg
- 1 spsk timian
- 1 spsk honning
- salt/ peber
- Olivenolie
-
Skræl gulerødder og skær den i bjælker. Vask squashen og skær den i både. Rødløget skæres i tynde både.
-
Tag en stor stegepande - gerne en sautepande - og varm en god sjat olivenolie. Tilføj timian, både frisk og tørret kan bruges, og steg det af et øjeblik.
-
Tilsæt gulerødder - det er dem der skal have længst. Lad dem stege ca. 10 min. Skub gulerødder ind til kanten af panden og tilsæt squash og rødløg (hæld evt lidt ekstra olivenolie ved). Steg til de begynder at tage farve.
-
Når grøntsagerne er ved at være møre, men stadig med bid - tilsættes en spsk honning. Lad det smelte og vend grøntsagerne godt rundt. Smag til med salt og peber. Anret på et fad og drys evt. lidt frisk timian over.
Denne salat kan serveret til det meste Smagen er mild og rund - herhjemme er den prøvet til frikadeller, koteletter og en god kalvesteg.
Den kan tilberedes med friske grøntsager langt ind i efteråret.
Velbekomme!!