Skøn vintersalat med rosenkål og pærer
Rosenkål er en undervurderet og overset kål – dens dårlige ry rækker år tilbage til skamkogte bitre og hørmende klumper. Men tilberedes de ganske lidt eller slet ikke, om man vil – nemlig rå – er de skønne, sprøde og kraftfulde i vinterens salater.
I denne salat får de følge af saftige pærer, knasende græskarkerner og sødmefulde tranebær. Rynker man fortsat på næsen af rosenkål, bør man som minimum prøve denne salat – måske man kan blive inspireret til fremtidige sammensætninger.
- 1 stk hjertesalat
- ½ stk porre
- 200 g rosenkål
- 2 stk pære
- 3 spsk græskarkerner
- 3 spsk tørrede tranebær
-
Skyl og rens alle ingredienserne.
Riv salaten i grove tilfældige stykker op i en skål. Snit tynde ringe af porrerne og skær det nederste af rosenkålen, så alle blade kan plukkes af enkeltvis. Vend det sammen med salaten.
-
Vask pærerne og skær den i tynde både.
Rist græskarkernerne på en tør pande til de "popper" og drys med salt. Lad dem køle lidt af.
-
Anret den blandede salat på et fad. Pynt med pærer i skiver og top med ristede græskarkerner og tørret tranebær.
Pærerne indeholder ofte nok saft til at væde salaten -synes man alligevel, at salaten trænger til lidt dressing, passer en skøn olie/eddike dressing perfekt til denne sammenblanding.
Herhjemme laves olie/eddike dressingen lidt på slum. Og da denne salat skulle serveres, blev der med løs hånd dryppet en god olivenolie + en let hvidvinseddike over salaten umiddelbart inden servering.
Man kan tilføje lidt smag ved at salte let i samme åndedrag som dressingen dryppes over. Dog kan de ristede græskarkerner ofte dække behovet.
Serveres til en gang lasagne eller en god bøf. Velbekomme!!