Æblesirup

Lækker æblesirupIMG_2095

Haverne bugner af lækre æbler i disse dage. Vi er ikke så priviligeret, at vores eget lille paradisæbletræ endnu giver så mange æbler, at man kan eksperimentere med dem – men men – heldigvis er vi blevet begavet i stor stil af mormor & morfar med æbler i massevis!!

Og i disse Stop Spild af Mad tider kan det ikke siges nok – at vi som forbrugere skal blive bedre til, at se muligheder frem for begrænsninger. Med dette in mente gennemsøgte jeg det virtuelle køkken for fantastiske æbleopskrifter. Der var særligt en som talte til mit hjerte: Æblesirup! Så med inspiration fra Mads Madglad gik jeg i sving med æblekokkerierne.

Ingredienser:

Der skal bruges en ordentlig røvfuld nedfaldsæbler som iøvrigt skal bruges til mos/grød, kage, saft eller lign.

Vand til det dækker

Sukker 2:1

vanillestang IMG_2082

Fremgangsmåde:

Æblerne skrælles. Stilk samt blomst kasseres. Skræller samt skrog samles i en stor gryde, vand tilsættes så det dækker.

Frugtkød samles i en anden gryde og koges til mos/grød eller lign. Skræller samt skrog koges møre ca. 20 min. Herefter sies blandingen så der kun er saften. Tilbage i gryden med den og kog nu videre ved svag varme til den er halveret.

Vær forberedt – det tager længere tid end man tror. Herefter tilsættes sukker i forholdet 2:1. Som i mit tilfælde blev der 1 L æblesaft. Heri tilsættes 500 g sukker. Koger ca. 10 min hvorefter vanillestang + korn puttes i saften. Det koger videre til en blank sirups konsistent.

Husk der i æbleskræller i forvejen er et naturligt geleteringsmiddel Pektin, så hvis saften koges med sukker FOR længe bliver det til ÆbleGelé. Ikke dårligt, men det er nu engang sirup vi har gang i!

Når siruppen er færdig hældes den på klargjorte flasker og stilles koldt. Kan holdes sig i evigheder pga den høje sukkerkoncentration.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Responses to Æblesirup

  1. admin siger:

    Hej Mattias

    Jeg er glad for du fik afprøvet opskriften – resultatet er bedre end man tror! Og det lyder da super, at man også kan bruge resterne fra saft-pressede æbler! Æblesirup gør bare en glad på en kold og blæsende efterårsdag.

    Venligst Stine

  2. Mattias siger:

    Super opskrift, og dejligt at se, hvordan man kan bruge rester der normalt bare smides ud. Jeg brugte de rester som der er efter at man har lavet æblejuice i en saftpresser. Jeg var ret skeptisk, men det gik rigtigt godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *