Appelsin Sirup

Lækker appelsin sirup

IMG_1605

Til den søde tand:

2,5 dl frisk presset appelsinsaft
250 g rørsukker
½ vanille stang

Eller:
Lige dele appelsinsaft og sukker.
Evt lidt vand.

Fremgangsmåde:

Saft og sukker bringes i kog, skrues straks ned og småkoger i ca. 45 min under låg. Lagen bliver let gylden. Den halve vanillestang tilsættes. Røres forsigtigt til det koger. Skrues ned og småkoger ca. 45 min – til saften er godt reduceret og flot gylden orange. Vanillestangen tages op. Lav evt “gele-prøven” hvor en lille smule sirup hældes på en tallerken og sættes i køleskabet i 10 min. Konsistensen skal været tyk og cremet, når sirupen tages ud – men stadig flydende.

Sirupen hældes på skoldede glas eller flasker. Luk godt til.

IMG_1616

Brug den til fx. brunch – skyr med hjemmelavet müsli, friske bær samt appelsinsirup.

IMG_1618Eller brug den til desserten – Pandekager med vanille-is med dejlig appelsinsirup.

Den resterende skønne appelsinkødsmasse, kan bruges i nogle lækre Appelsin-muffins – Åh de er gode!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *