Blommechutney

Skøn blommechutney m/ løg og chiliblommer

400 g Blommer (Victoria)

150 g madÆble

1 stort rødLøg

½ Rød Chili (Apache)

330 g Sukker

1 dl Æblecidereddike

1/2 vanillestang

frisk kværnet peber

lidt spidskommen

 

Fremgangsmåde:

Blommer skylles, stenene fjernes og skæres i både. Æbler skrælles, kernehus fjernes og skæres i både. Løg skæres i tynde både. Alle ingredienser blandes i en gryde og koges ca. 30-40 min. Til det tykner. Husk at skrabe kornene ud af vanillestangen og tilsætte mosen. Hældes på skoldede, alkohol skyllede glas. Tilsæt evt atamon lige inden chutneyen hældes på glas for, at forlænge holdbarhed.

Normalt bruger jeg sjældent atamon i mine sylterier, da det ganske enkelt ikke er nødvendigt pga det høje sukker og-/ eller eddike indhold. Men lige med blommer gør jeg det altid, da jeg gentagne gange har oplevet mug/skimmel i selv sylterier opbevaret på køl!!blommechutney

Lækkert til kraftige oste. I indiske curry retter. Rørt i pasta salaten. Som dip til lækre brødstænger. Eller blot på nybagt rugbrød.

Chili kan tilsættes efter smag. Den friske chili som benyttes her, bliver ikke nær så stærk/kraftig som hvis man tilsætter tørret chili. Denne udvikler sig mere intens under kogningen og skærer mere igennem på smagen.

Ønsker man ikke chutneyen nær så sød, kan vanillestangen undlades.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *