Syltede Asier

Skønne syltede asier m/ dild

asier

10 kg Asieagurker

Saltlage:

3 l vand
1 l lagereddike
400 g groft salt

Syltelage:

2,5 l eddike
0,5 l vand
2 kg sukker
1 spsk peberkorn
2 spsk sennepskorn (gule)
Rigelig krondild
10 stk skalotteløg

Fremgangsmåde:

(10 kg Asier virker umiddelbart af meget og mindre kan jo gøre det, men hos os bliver de spist rub og stub i løbet af vinteren. Og selvfølgelig brugt som værtindegaver. Ønsker du mindre portion, kan den nemt halveres)

1. etape:

Asier skrælles, halveres og kernerne fjernes med en ske. Smag på alle asier, ind imellem bliver netop asier bitre og kan ødelægge hele herligheden! Rør en saltlage af salt og vand, til saltet er opløst. Tilsæt herefter eddike og overhælde asierne. Det er vigtigt, at alle asier er dækket af lagen. Stilles køligt i 2 døgn.

2. etape:

Hæld saltlagen fra asierne og skyl dem grundigt i rent vand. Saltvandet kasseres. Skær asierne i tynde skriver – ca. ½ cm tykkelse. Asierne skal nu udvandes i kogende vand ca. 2 timer.

Kog en syltelage af eddike og sukker. Skalotteløg pilles og hældes i syltelagen sammen med krydderierne et minuts tid. Gryden tages af blusset og der tilsættes rigelig krondild. Vandet hældes fra aiserne og de puttes i skoldede, alkoholskyllet glas sammen med skalotteløg, krydderier og dild. Brug en madpincet og undgå at berøre indersiden af glassene for at undgå kontaminering. Den varme lage hældes over asierne og glassene lukkes til med det samme. Skal trække ca. 4 uger inden spisning. Opbevares køligt – kan nemt holde sig vinteren over.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *