Syltede Drueagurk

Syltede grønne drueagurker

IMG_2096Ingredienser:

5 kg små skønne drueagurk

Saltlage:

4 L vand

600 g salt

½ L eddike

 

Syltelage:

3 L eddike

½ L vand

2,5 kg sukker

2 spsk sennepskorn

peberkorn

 

IMG_1844

Endvidere:

Rigelig dild/krondild

2 store rødløg/Løg i tern

 

Fremgangsmåde:

Dag 1

Alle agurkerne hældes i et stort vandfad og skrubbes godt med en stiv opvaskebørste. Tørres forsigtigt i et viskestykke. Begge ender skæres af og prikkes herefter med en gaffel eller kødnål og ligges i en stor syltekrukke/ skål. Kog herefter saltlagen af vand og salt som anført. Tilsæt eddike. Når lagen er helt kølet af (stuetemperatur) hældes den over de små agurker og trækker 1-2 døgn i køleskab.

Dag 2 (3)

Saltlagen hældes fra agurkerne og de skylles grundig i rent vand. Herefter koges syltelagen ca. 10 min. Sylteglas gøres klar, skoldes og skylles i atamon/vodka afhængig af temperament. Dild skylles og klippes i mindre stykker og puttes i de rene glas sammen med løg i tern. Fordel de kogte syltekrydderier i glassene ligeligt og put derefter agurkerne i glassene. Den kogende syltelage hældes over agurkerne til det dækker. En cm peberrod puttes i glassene som det sidste og alle glas lukkes stramt til. Skal nu trække min 14 dage – og helst 4 uger inden der tages hul på dem. Uåbnet kan de holde sig hele vinteren.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *