Syltede rødbeder

Nemme syltede rødbeder

IMG_1432

1,5 – 2 kg rødbeder

5-7 dl eddike

1,5 dl vand

500 g sukker

 

Rødbeder skrælles og koges ca. 1 time til de er møre, men faste. Skylles straks i koldt vand herefter.

 

En lage af eddike, sukker og vand (den børnevenlige udgave) bringes i kog i ca. 2 min. Tages af varmen. De kogte rødbeder skæres i skiver og lægges i kogte, atamon/alkohol-skyllet  glas. Lagen tilsættes 2 tsk. atamon og hældes over rødbederne. Lukkes straks med låg og stilles til afkøling på køkkenbordet.

Tip: ved juletid – tilsæt evt. en lille stang kanel i de færdige glas, inden de overhældes med lage. Trækker ca. en uge inden de spises. Får en dejlig smag af jul! Bør ikke stå for længe, da smagen bliver MEGET intens.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *