Tomat Blomme ketchup

Sødmefuld tomat-blomme ketchup

Til ca. 1 L
1 kg tomater
½ kg blommer
1 skalotteløg

1 spsk olie
1 tsk røget paprika
3 spsk æble eddike
3 spsk hindbær eddike
½ dl farin

selleri/løvstikke salt
peber

Fremgangsmåde:

Tomater og blommer koges i ca. ½ time til de er bløde. Moses grundigt i gryden og passeres gennem en sigte. Her kræves en stor portion tålmodighed – det er  en krævende proces, som dog er det hele værd.

Hak skalotteløg fint og steg dem i en gryde – dog uden de tager farve. Tilsæt paprikaen og brænd den lidt af. Tilsæt eddikerne og reducerer til det halve – pas på det ikke brænder på.  Tilsæt farin og kog yderligere til en tyk cremet konsistens. Tilsæt tomat-blomme massen og lad det hele simre i en times tid til passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Print Friendly, PDF & Email