Roulade med Jordbærskum

Lækker Roulade med Jordbærskum

Smager af sol og sommer.

I denne opskrift kan benyttes almindelig jordbærmarmelade både til at smøre kagebunden med samt til at vende i flødeskummet til fyld. Man kan dog med fordel lave sin egen Jordbærpure hvis man lige har et kilo jordbær ved hånden.

Jordbærpure:

1 kg friske jordbær halveres og overhældes med 250 g sukker. Lad stå 2 timer eller gerne natten over til de safter. Benytter man frosne bær, kan de tages ud om aftenen og tøes op i en gryde til næste dag. De smider helt naturligt en masse saft. Bland herefter sukkeret i og kog op.

Jordbær og sukker koges igennem ved svag varme i ca. 10 min. Skum af undervejs. Når jordbærrene er møre, Blendes de med en stavblender. Bland en tsk melatin i jordbærpureen og kog det igennem et minut (Følg anvisningen på pakken). Hældes herefter på skoldede glas, der lukkes straks. Jordbærpureen er nu klar til brug.

Denne portion giver mere end der skal bruges i rouladen, men hvem vil ikke gerne kunne servere nybagte boller med hjemmelavet jordbærmarmelade…

Roulade med Jordbærskum
Ingredienser
Kagebund:
  • 250 g Sukker
  • 3 æg
  • 125 g mel
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 50-100 g Hasselnødder
Jordbærskum:
  • 1/4 L Piskefløde
  • 1-2 glas Jordbærmarmelade
Fremgangsmåde
  1. Pisk sukker og æg til en cremet masse. Vend mel, bagepulver og vanillesukker sammen i en anden skål. Vend det forsigtigt i æggemassen. Hæld dejen ud på en bageplade på bagepapir. Smør den forsigtigt ud til den er ca. 1 cm tyk. Hak nødderne og drys dem jævnt over. Bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min. Pas på, den brænder hurtigt på!

  2. Vend kagen ud på et stykke sukker-drysset bagepapir når den er færdigbagt. Lad den hvile lidt. Træk herefter forsigtigt det fastklistrer stykke bagepapir af kagen - men lad det ligge løst henover (Det bevarer saftigheden). Lad kagen køle helt af og smør den derefter med et lag jordbærmarmelade.

  3. Pisk flødeskummet tykt og cremet. Vend forsigtigt jordbærmarmelade/ jordbærpure i efter ønske. Smag til undervejs.

  4. Smør jordbærskummet på kagebunden i et jævnt lag og rul forsigtigt kagen sammen. Læg den med samlingen nedad og stil den på køl. Tages ud en ½-1 time inden servering.

Opskriftsnoter

Kagebunden kan snilt bages dagen før. Vent da med at smøre jordbærmarmelade samt jordbærskummet på til inden servering. Kagebunden bør stå overdækket med et viskestykke til den skal bruges.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.