Tomatmarineret kylling med blomkålsris

Tomatmarineret kylling med blomkålsris

Denne ret er skøn og nem med kyllingebryster og skønne grøntsager.

Styrken kan varieres og tilpasses individuelle ønsker.

Men da kødet benyttes fersk, er det vigtigt at krydre godt med salt og peber evt andre lækre smagsgivere som hvidlød, oregano mm. Og brug en god kraftig balsamico – det giver dybde og kraft.

Man kan selvfølgelig også stege kyllingestykkerne et par minutter på hver side inden de lægges i fadet, hvis man ønsker det.

Grøntsagerne kan ligeledes varieres. Brug årstidens grønt og bland i tomatsaucen fx squash. Friske tomater. mv

Tomatmarineret kylling med blomkålsris
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 4 stk kyllingebryster
  • 1 ds Hakkede tomater
  • 1 stort Rødløg
  • 1 lille Rød Chili (Efter smag)
  • 2 spsk Balsamico
  • Salt/peber
  • 100 g Revet mozzarella
Blomkålsris
  • 1 stk Blomkål
  • 250 g Champignon
  • 1 stk Porre
  • Olivenolie
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Start med at dele kyllingebrysterne i 2 så du har 8 stykker. Læg dem ferske i et ildfast fad og hæld de hakkede tomater over. Tilsæt 2 spsk balsamico fordelt over tomaterne og drys med rigelig peber og salt (Jeg brugte chilisalt) Lad det trække i mens du klargør resten af grøntsagerne.

  3. Skær løget i tern og steg det ved høj varme i lidt olivenolie til det får farve. Fordel dem over tomaterne.

  4. Skær chili i tynde skiver og fordel dem i fadet (Er du ikke til stærk mad kan du nøjes med chilisalten - det giver fin smag og lidt bid). Bag tomatfadet i ovnen i 20 min. Klargør blomkålsrisene imens.

    Efter 15 min tages fadet ud og drysses med den revet ost. Bages yderligere 10 min.

  5. Del blomkålen i mindre buketter og kør det ad flere omgange i en minihakker så det ligner ris. Har du ikke en sådan, kan det rives på et rivejern på den grove side. Stil dem til side.

  6. Del champignonerne i 4. Rist dem på en tør pande ved høj varme til de er gyldne og lækre. Hæld dem op på en tallerken.

  7. Undlad at vaske panden og hæld lidt olivenolie på (ca. 1 spsk). Skær porren i tynde ringe. Skil alle ringene fra hinanden og steg dem ved høj varme i olivenolie til de får farve og hæld dem op til svampene.

Blomkålsris
  1. 5 minutter inden kyllingefadet er færdigt, skal risene steges.

  2. Brug panden fra tidligere - det giver en dejlig smag. Steg blomkålen ved høj varme i olivenolie ialt 3-4 minutter (de skal stadig have bid). Vend rundt undervejs og drys med chilisalt og lidt peber. Tag panden af varmen og vend champignon og porre i. Server med lidt godt brød til at suge den lækre tomatsauce i bunden af fadet..

Opskriftsnoter

Kyllingefadet kan selvfølgelig serveres med almindelige ris. I det tilfælde kan man blande champignon og porre i tomatsaucen samtidig med de hakkede løg. Det giver en skøn smag til retten.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.