Go Back
Skøn Jordskokke suppe
Antal: 4
Ingredienser
  • 800 g Jordskokker
  • 4-5 store Kartofler
  • 1 stort Løg
  • 5 dl Hønsefond
  • 2 dl Hvidvin
  • 2,5 dl Piskefløde
  • Salt/Peber
Fremgangsmåde
  1. Jordskokker vaskes grundigt med en hård børste - er de meget grove og knudrede, er det letteste at skrælle dem. Kartofler skrælles og skæres i tern. Løget hakkes.
  2. Løget svitses i en stor gryde. Jordskokker, kartofler og hønsefond tilsættes og koges i ca. 20 min - indtil de er møre.

  3. Hvidvin tilsættes og koges igennem ca. 10 min. Blendes herefter med en stavblender.

  4. Fløde tilsættes og varmes igennem. Suppen smages til med salt og peber.

Opskriftsnoter

Serveres med fintsnittede forårsløg eller porre. Stegte bacontern og rugbrødscoutoner og/eller rustikke boller.

 

For mere fylde kan steges kylling i strimler og andre lækre grøntsager. Put alle dele i små skåle og server ved bordet. Alle kan dermed selv tilsætte fyld efter ønske.