Kyllingebryst filetter koges i ½ l hønsefond. Har man ikke en god fond på lager - kan alternativt brnyttes ½ L vand tilsat 1 boullionterning. Husk at gemme kogevandet.
Champignon renses og skæres i små stykker. Asparges renses grundigt. Og den træede del knækkes af. Både asparges + ender dampes møre i lidt vand, kun så det lige akkurat dækker -og skæres derefter i mindre stykker. Enderne sorteres fra. Gem endelig kogevandet.
Ærter bælges, hældes i en lille skål. Forårsløg renses og skæres i små stykker. Kyllingen skæres i tern.
Smøret smeltes i en gryde, melet tilsættes. Bag smør og mel godt igennem et par minutter under konstant omrøring. Kogevand fra kyllingen samt asparges spædes i opbagningen lidt af gangen og piskes til en tyk lind konsistens.
Nemme tips:
Som alternativ kan benyttes grønnes asparges i glas samt champignon i glas. Endvidere ærter fra frost som overhældes med kogende vand i en skål og tøer op i ca. 5 min.
Alternativ:
Har man mod og tid, anbefales den gammeldaws fremgangsmåde med kogning af en høne/hane som giver nogle usandsynlige smagsfulde tarteletter!! Se opskrift på Høns i asparges HER.
Den Lette:
Den opbagte sovs kan erstattes af en mere Let version med meljævning.