Go Back
Forårstarteletter
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 2 stk Kyllingebryster
  • 250 g Champignon
  • 1 lille bundt Grønne asparges
  • 1 dl Friske ærter
  • 4 stk forårsløg
  • 25 g smør
  • 3-4 spsk Hvedemel
  • ½ L Hønsefond
  • salt + peber
  • Tarteletskåle
Fremgangsmåde
  1. Kyllingebryst filetter koges i ½ l hønsefond. Har man ikke en god fond på lager - kan alternativt brnyttes ½ L vand tilsat 1 boullionterning. Husk at gemme kogevandet.

  2. Champignon renses og skæres i små stykker. Asparges renses grundigt. Og den træede del knækkes af. Både asparges + ender dampes møre i lidt vand, kun så det lige akkurat dækker -og skæres derefter i mindre stykker. Enderne sorteres fra. Gem endelig kogevandet.

  3. Ærter bælges, hældes i en lille skål. Forårsløg renses og skæres i små stykker. Kyllingen skæres i tern.

  4. Smøret smeltes i en gryde, melet tilsættes. Bag smør og mel godt igennem et par minutter under konstant omrøring. Kogevand fra kyllingen samt asparges spædes i opbagningen lidt af gangen og piskes til en tyk lind konsistens.

  5. Øvrige ingredienser tilsættes, bringes i kog og smages til med salt og peber. Der skal stadig være bid i grøntsagerne.
  6. Tarteletterne varmes ved 200 grader. Klar til servering.
Opskriftsnoter

Nemme tips:

Som alternativ kan benyttes grønnes asparges i glas samt champignon i glas. Endvidere ærter fra frost som overhældes med kogende vand i en skål og tøer op i ca. 5 min.

Alternativ:

Har man mod og tid, anbefales den gammeldaws fremgangsmåde med kogning af en høne/hane som giver nogle usandsynlige smagsfulde tarteletter!! Se opskrift på Høns i asparges HER.

Den Lette:

Den opbagte sovs kan erstattes af en mere Let version med meljævning.