Æbler skrælles og kernehus fjernes. Skær æblerne i mindre stykker og læg dem i et smurt tærtefad (ca. 26 cm). Saften af 1 øko-citron presses over. Kanel drysses over i et jævnt lag. Drys derefter de hakkede nødder over.
Herefter laves smuldredejen/crumblen. Gerne i en røremaskine ellers blot med fingrene i kagedejen - som man siger!
Start med at komme hvedemel samt sukker i røremaskinen og tænd den på mellem hastighed. Drys vanillesukker i.
Små stykker af smørret tilsættes lidt efter lidt - når dejen er ensartet men dog smuldret, rives marcipanen og drysses i. Rør lidt ekstra. Dejen skal fortsat være smuldret, men samlet - og drysses nu over æblerne. Tryk det en anelse.
Bages i ovnen ved 200 grader ca. 25 min. Kan spises både lun og afkølet. Serveres med fuldfed cremefraiche, flødeskum eller med lidt is!!